Trauma Påträngande besök, Rymning & extrajobb mm

Nu är det lördag och Valborgsmässoafton 2022. Det har varit en sjuuukt jobbig vecka överlag. Så mycket osäkerhet och oro. Och min långsinthet till det. Jag har verkligen mitt egna tivoli exclusive inombords. Efter påtryckningar från företagshälsovård och chef har jag nu haft kontakt med Närhälsan där jag tillhör, angående min psykiska ohälsa. Suicid kom på tal (& helt riktig) men vården måste prata på möten på måndag först, om dom kan hjälpa till. Fick nån menlös ångestdämpande medel fram tills dess som jag vette fan om det egentligen ger nån effekt. Jag sket i princip i allt i gångna veckan, på jobbet, och spydde ut min ångest och depression till några på jobbet. Tänkte; fuck it. Orkar inte mer. Tog tag i lönesamtalet på sämsta dagen ever. Fuck it, jag orkar inte mer. Min ursäkt för hur jag avskärmar mig. Men konstigt och lustigt nog så fick jag stöd av de som jag minst anade ifrån. Det var en annorlunda känsla. Det var verkligen VERKLIGEN från personer som jag absolut inte hade förväntat mig. Och det var mina närmaste kollegor, som är/varit waaay away ifrån mig känslomässigt, som är män. Nu känner vi varandra lite bättre på ett personligt plan. Alltid nåt, en start till nåt bättre. En och annan kvinnkollega har haft en skön axel också. När någon frågar hur det är eller hur jag mår, så är standardsvaret ”Inga virus” för att slippa vidare diskussion, depression och ångest är ju inget virus tyvärr. Nu syns det ju extremt tydligt på mig att jag inte mår alls bra. Även om det var skönt för stunden med tröst, så har situationen som jag mår dåligt av inte förändrats. Men jag har faan gett upp. Jag känner mig utnyttjad på jobbet, känns ‘smutsigt’, jag måste ju ”fjäska” ännu mer nu och får/kan inte tacka nej trots att jag är missnöjd med ersättning för ett tillfälligt vikariat-inhopp, på det som jag trodde att jag skulle ha sysslat med efter min operation (se tidigare inlägg). Annars hotas eventuella framtida lönförhandlingar. Det känns INTE okej. Och jag kan inte tjata om det heller för då får jag väl…ja, precis🦶🏻.

Fick ett samtal i torsdags på lunchen. Var på en intervju för snart två månader sen. Gällande ett extrajobb/timanställning (eventuellt ‘fast’ framöver). Denne undrade om jag fortfarande var intresserad (-JA!) och ville veta mitt löneanspråk. Jag skulle skicka mitt löneanspråk och tillgänglighet till honom per sms samma dag. Jag kom hem, kollade lite lönestatistik på nätet, tog snittet per timme och försöker vara flexibel med tid trots att jag redan har ett heltidsjobb, vilket jag också framförde. Måste ju åtminstone prova om jag orkar eller inte. Det är pengar som går till pensionssparande och sparande till ny bil som jag annars aldrig i helvete kommer kunna skaffa. Min pärla har ändå 12 år på nacken. Att jag är tvungen att ha två jobb som nästan 50-åring, är övermäktigt. Jag har inga hobbies, jag shoppar sällan, köper typ kläder på Wish en gång om året, spenderar ytterst lite pengar, okej jag snusar, men det är tamejfan det enda jag unnar mig på regelbunden basis! Kan jag få ha det?!?!

Nu ligger jag i sängen på Valborgsmässoaftons natt, druckit lite, blivit en gnutta tröttare bara egentligen. Jag och sambon hade lite sällskap på kvällen efter att han jobbat idag, streamade gammal go nostalgimusik från Youtube till teven. Sen kollade vi på show, ståuppar’n Carl Stanley via streaming. Riktigt rolig kille. När det var slut så började vi kolla på andra ståuppare, men då kom det där messenger-meddelandet till sambon som jag blir kräkfärdig på. Det var dags för Playstation hockey med alkispolaren. Då kände jag bara att och sa; Jag går och lägger mig. Stängde av teven och släckte ner hela övervåningen, gonattpuss och allt det där. Jag stängde in mig på mitt sovrum och faktiskt låste dörren, vi har ju sagt godnatt. Men som vanligt, när det är paus i spelet eller kisspaus eller whatever, så ska han alltid klampa in och vara några öl fullare och ska vara pluttinuttig och ‘på’, fast jag ligger och sover. Därför låste jag. Men tro faan att han ändå ska in trots att jag redan somnat!!! Och jag fick typ skäll. För att jag låste. Jag förklarade klart och tydligt att jag inte vill ha hans besök när han spelar hockey på Playstation på fyllan därnere, men han hade ursäkten att han ”bara druckit samma öl som han påbörjat när han gick ner”. Men han kan inte ge fan i mig fastän jag vill sova eller vara ifred. 👇🏻

Problemet är att när jag var barn, så var det ständigt aspackade människor som skulle trängas in i mitt rum och vara dyngraka och tro sig vara sociala mitt på nätterna. Men att ha en massa fylledrägg i sitt sovrum varenda fredag- och lördagnatt i hela sin uppväxt när man redan är ett otryggt, utsatt och sårbart barn är fruktansvärt stressande som man inte kan värja sig emot. Det utspelades många olika scenarion om nätterna kan jag säga. Någon som knappt kunde ta hand om sig själv skulle dregglandes spela munspel för mig mitt i natten, långt efter midnatt, vid min säng när jag var runt 10-12 år t.ex. En som skulle kissa på heltäckningsmattan i mitt rum. Ett par som skulle ha sex i mitt rum när jag var där. I 17 år höll det på såhär. Livrädd för dom där människorna som farsan och morsan drog hem. Ryktet gick ju på stan att farsan brände sprit hemma, så där tillgången finns – dit går man. Vi hade typ alla Solnas finska fyllesvin hos oss varenda helg. Typ som en knarkarkvart fast med hembränt. Jag försökte faktiskt ”rymma hemifrån” ett par gånger, problemet var att jag inte har haft nån annanstans att ta vägen då jag inte hade jättemycket kompisar heller. De två gånger jag minns så var jag i övre tonåren. Längsta ”rymningen” bodde jag hos syrran som då länge sen flyttat hemifrån och hon var nybliven mamma själv. Tror jag bodde hos syrran i Alby ca2 månader men ändå åkte miltals tunnelbana för att ta mig till & från skola och fotbollen. Jag tog MITT ansvar, men mina föräldrar efterlyste aldrig mig. Tror inte att syrran sagt nåt till morsan eller farsan då, då hon visste min situation. Fast jag vet inte säkert. Men jag har aldrig hört att de någonsin efterlyst mig iallafall. Andra tillfällen sov jag hos en vän i kortare omgångar, bara för att få lugn och ro. Men mamman där var fast besluten att meddela mina päron att jag var där, fast dom inte brydde sig ett skit. När jag var 16 år och hade spelat en fotbollsmatch så skadade jag mig så allvarligt att jag fick köras till Karolinska sjukhuset och opereras. Jag var inlagd på sjukhuset i 4 dygn, ingen i min familj besökte mig. Inte heller fotbollstränaren eller lagledaren. Bara min fobollsbästis och hennes föräldrar kom förbi ett par gånger med tidningar och lite godis. Men då var jag så ledsen och kände mig så jävla ensam. Mitt självmordsförsök var runt 16 årsåldern också. Och ofta, fortfarande idag, är jag sorgsen att det inte gick vägen. Så oönskat ska inte ett barn vara. Det bara är så. Jag bär detta trauma än idag. Att vara oönskad, bortvald och utfryst.

Jag har i hela mitt liv jobbat och ”fjäskat” för allt och alla som betyder nåt, den lojala, för att slippa bli bortvald och oönskad. Men jag har lärt mig nu, att det är onödigt arbete. Det spelar ingen roll hur mycket jag än kämpar och anstränger mig så kommer jag aldrig vara ”den där”. Jag orkar liksom inte mer. Jag är fan nästan 50. Jag är på sista halvan av livet och har inte åstadkommit ett skit, trots ansträngningar och slit. Nu har jag tillochmed kanske TVÅ jobb för att få det att gå ihop ekonomiskt. Min kropp, knopp och själ kommer vara slut långt innan 60 som det känns nu.

Sambon och jag sa ju godnatt igen, för ett par timmar sen, men kan ju inte somna om 🤯🤷‍♀️ Så trött jag bliiir. Har skrivit denna ”roman” istället 🙄 Kanske dags att försöka få en blund, klockan är nu 02:30, 1 Maj 2022.

Tack Universum för att du lyssnade 🙏🏻 Kramar Lotta

Publicerad av Solevik

Stockholmare från Solna som flyttat till ett litet samhälle utanför Borås. 1st dotter (med annan man), 1st sambo, 1st bonusson. Jag jobbar i en verkstad inom industrin. Har på senare tid fått bekräftat C-PTSD samt HSP.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: