Ny upptäckt, HSP, på Kurs för Medial personlig utveckling

God kväll,

idag är det Alla Hjärtans Dag. Jobbat mina timmar plus en halvtimmes övertid. De sista fyra dagarna har varit en av de bättre perioderna under de 11 månaderna på mitt ”nya” jobb. Min teamledare/kollega förlorade sin far i måndags, det är tungt. Känner extremt starkt för honom. Finns där för honom när han vill.

Men för att gå över till nåt helt annat, igår var jag en kvällskurs som jag investerat på mig själv i födelsedagspresent i förskott. ”Medial personlig utveckling ”. Vi var en grupp om 8 personer och jag berättar bara om mina personliga upplevelser. Kursen är på 6 tillfällen á 2,5 timme, detta var första tillfället. Igår testade vi på psykometri. Dvs att man känner av eller läser av energier i ett personligt föremål, som t.ex en berlock, ring, klocka eller halsband. Vi mediterade också. Så mindblowing, rekommenderar alla göra en sån liknande resa! Freaking awesome!!

Det hinner pratas en hel del mellan deltagare och ledare, och jag är inte så blyg, utan kanske väldigt öppen, då ett par stycken frågar mig om jag är ”HSP”, ett uttryck som jag inte hört innan. Jag fick en övergripande förklaring att det betyder ”highly sensitive person”. Jag blev småchockad, nästan förolämpad först, men snabbt kände jag igen mig av det lilla jag hörde.

När jag kom hem sent på kvällen så var jag tvungen att googla på HSP, och till min förvåning kände jag att det var jag till 110%. Kanske (troligen) är detta svaret på min dagliga kamp med mina känslor. Känner sinnesstämningar i ett rum, läser omedvetet av folks humör/stämning – väldigt snabbt, blir påverkad av detta – dagligen. Det finns till och med föreningar i ”ämnet”. Läste lite till, och blev helt övertygad om att jag lider av även detta. I mitt fall är det något som varit livslångt, man föds med HSP, men det har blivit mer tydligt sen jag blev mamma för 11 år sedan.

Alltså, jag har C-PTSD i kombo med HSP. Kontentan är att jag får minnesluckor, koncentrationssvårigheter och är extremt trött – mycket , både psykiskt och fysiskt. Ofta har svårt att hantera rörig stress. I alla former egentligen. Intaget av intryck och stimuli för mig blir överväldigande och måste bearbetas. Jag har ett jättestort bagage att bearbeta vilket inte är nån fördel. Jag kan ses som lat, men det är 100% återhämtning för att inte gå in i väggen.

På jobbet matas man (jag) av massa brus och direkt skadliga ljud för öronen dagligen. Det påverkar mig. Folks beteende och obeteende. Intryck. Ofta blir det för mycket så jag på ett omedvetet sätt stänger av, det får inte plats mer i min hjärna just då. Då upplevs jag som glömsk, men det gäller egentligen alla mina vakna timmar, för troligen orkade jag inte ta in mer just då.

Har du upplevt att ditt system bara stänger av, någon gång? Du är där, men ändå inte där?

Hursomhelst så är detta med HSP väldigt nytt för mig. Jag ska läsa på mer och förhoppningsvis kontakta närmaste HSP-Förening. Jag hoppas att de har bra tips och råd. Men det jag läst hittills så är vila bästa botemedlet:-)

Nu ska jag sova så jag önskar hela världen en fin kväll/natt/morgon/dag ❤

Kram/Lotta

Publicerad av Solevik

Stockholmare från Solna som flyttat till ett litet samhälle utanför Borås. 1st dotter (med annan man), 1st sambo, 1st bonusson. Jag jobbar i en verkstad inom industrin. Har på senare tid fått bekräftat C-PTSD samt HSP.

2 reaktioner till “Ny upptäckt, HSP, på Kurs för Medial personlig utveckling

 1. *ler* Hej igen, nu vet jag hur länge du vetat😏 och jag känner med dig..verkligen på gott och ont..då har du kanske lika mycket nytt som skramlar i huvet med den vetskapen du fick om hsp. Följer dig så jag ska läsa dina inlägg. Må gott gott / Cecil

  Gilla

  1. Hej igen 😊 Ja, det var en rejäl AHA-upplevelse, minst sagt, ÄNTLIGEN faller mycket sakteligen på plats, åtminstone en bit närmare. En livslång förvirring av känslor.
   Jag håller på att läsa ett av dina inlägg men eftersom jag har koncentrationssvårigheter med textmassor, så måste jag pausa. Är ny på blogg-fronten också, inte riktigt greppat alla funktioner än 🙈 Ta hand m dig/ Kram Lotta

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: