Corona vs Vinterkräkan

Kan inte låta bli att tänka på det jag hörde på nyheterna ganska nyligen.

Att vinterkräksjukan knappt funnits denna säsong pga att alla (många fler i alla fall) varit mer hygieniska än vanligt, är ju som en gåva från ovan.

Det kan låta löjligt – med jag har extrem, alltså extreeeem fobi för magsjuka, kräksjukor, vinterkräka, fyllespyor, allt som har med kräk och kräkmage att göra. Jag har haft min beskärda del att torka upp och tvätta och duscha av efter mitt barn, hon är såpass stor nu så jag hoppas innerligt att hon klarar springa till toan framöver (fast jag tror inte det).

Det finns en rätt bra förklaring varför jag får dödsångest om jag får det i min närhet.

När jag var 4-5 år, kanske 6 (minns fortfarande) så fick jag vinterkräkan och spydde ner mig själv mitt i natten i min barnsäng inne i föräldrarnas rum. Morsan vaknade av det och hon hyssjade (”ssshhhh”) mig att jag skulle vara tyst. Jag grät för jag hade ont magen. Jag satte mig upp och vill gå ur sängen. Men morsan trycker ner mitt huvud ner i den kräkiga kudden igen och viskar argt att jag ska stanna där och drar kräkiga täcket upp till halsen. Hon hämtar handdukar och bäddar in mig i mina spyor. Jag fick knappt luft, mitt hår var helt insmetat i kräks, och hon hotade med att om jag gjorde ett ljud ifrån mig så skulle jag få stryk av farsan. Jag låg hela natten i skräck för att kräkas mer, vilket jag gjorde, och fick andas in kräklukt hela natten. Jag orkar inte ens tänka på det, för då mår jag illa och panikångesten slår till…

Jag ska iväg om en timme och hämta min älskade dotter (11,5 år) för det är min helg 😍🥰. Som vanligt är jag nervös första dygnet om hon drar med sig skiten hit, för det har hon gjort förr… Bara hoppas att hon är 100% frisk, pappan skickar ju henne till skolan fastän hon är förkyld, även i coronarestriktionstider…😡

Så, jag är extremt sjukligt fobisk för kräklukt, och allt som har med kräk att göra.

Så jag är glad att vinterkräkan håller sig borta (peppar, peppar, ta i trä – men säsongen är nog inte slut än)…

Ha en trevlig FRISK helg 🙏🌞

Kram / Lotta

.

Publicerad av Solevik

Stockholmare från Solna som flyttat till ett litet samhälle utanför Borås. 1st dotter (med annan man), 1st sambo, 1st bonusson. Jag jobbar i en verkstad inom industrin. Har på senare tid fått bekräftat C-PTSD samt HSP.

2 reaktioner till “Corona vs Vinterkräkan

  1. FÅR INTE LUFT SÅ GALEN JAG BLIR PÅ DINA FÖRÄLDRAR!👹 Jag går i baklås Lotta, och känslan att vilja döda dyker upp på ett så primitivt sätt 🙈 och jag önskar jag kunde radera bort så mycket du önskar.
    🌹😶🌹😶🌹

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: