Kan inte somna fast dödstrött

Godnatt känns lite märkligt att börja med men det är över midnatt nu.

Jag har precis ockuperat min dotters rum (som bor här varannan helg) och säng. Sambon ligger i vår säng och drar timmerstockar utan dess like och det hjälps inte att vända på honom gång på gång. Det borde vara den som snarkar som får byta sovplats men nu är jag ändå sjukskriven för min tumbasartros operation som jag gjorde för fem veckor sen 🤷‍♀️ Han ska jobba imorgon..

Så nu ligger jag och lyssnar på ett klickande element istället 😂

Jag såg ett studieförbund som hade en superintressant föreläsning om HSP – Högkänsliga personligheter, hur man kan lära sig att hantera det och leva ett bättre liv, typ. Men tyvärr var inte föreläsningen i min stad utan en bra bit ifrån. Jag önskade att de kunde hålla en likadan i Borås där jag bor. Det hade varit trevligt att träffa likasinnade och byta erfarenheter och kanske få en och annat tips.

Jag har ju väldigt väääldigt svårt för förmycket stimuli, i prat, i fel sorts musik, diffusa ljud, störande höga ljud i allmänhet, och jag blir så dränerad. Ofta resulterar det i migrän då kroppen, eller i knoppen när den säger att det räcker nu. Jag tror inte en ”vanligt/normalt känslig” person kan sätta sig in i en hsp:s känsloregister. Antingen har dom en nära vän eller anhörig som har det och har sett det live, hur påverkad man blir som hsp-person. Annars har dom ingen aning. Nu är jag bara hemma och har teven på låg volym men tillräckligt för att jag ska höra vad dom säger, jag hör dåligt också 🙄 men så fort sambo kommer från jobbet så höjer han alltid 😒 Det är lugnt och tyst hemma på dagarna, precis som jag vill ha det.

Idag var jag på lasarettet och träffade en Arbetsterapeut för första gången sen tumbasartros operationen. Jag hade fått fel info vart jag skulle så jag skyndade mig igenom kulvertarna för att hitta rätt hiss/område, det blev lite svettigt med tid, men jag är alltid i förtid så jag hann bra ändå. Det var bara bra nyheter från Arbetsterapeuten, så jag är supernöjd, men ska nu börja träna övningar för att återfå styrka och koordination och rörlighet i handen.

Direkt efter sjukhusbesöket skulle jag hämta onlinebeställd mat på ICA Maxi. Hade då en timme tillgodo och satt i bilen på parkeringen och ringde några samtal, bl.a till Vårdcentralen och förnyade recept. Det tänkte jag hämta imorgon. Det ööösregnar hela tiden när jag var på vift på mina ärenden. Men tack och lov blev det ett kort uppehåll när jag kommer hem så jag kan bära in 5 papperskassar från bilen in i huset. Men en hand.

Imorgon är det fredag och sambon och jag har bestämt att vi ska mysa framför brasan i gillestugan på kvällen. På lördag ska vi nog basta, men eftersom jag har ett operations-ärr som är jättekänslig var jag osäker först, men jag ska vira in armen och handen i en kall dränkt handduk. Om det inte funkar så är det ju bara att gå ut. Jag avskyr kyla så basta är bland det bästa jag vet. Och sitta vid en brasa. Tacksam att vi har både och hemma 🙏🏻

Nu ska jag göra ett seriöst försök att sova, klockan har passerat 01:00 och jag har några ärenden jag måste fixa imorgon…

God natt och hoppas på god sömn 😴🌙

.

Publicerad av Solevik

Stockholmare från Solna som flyttat till ett litet samhälle utanför Borås. 1st dotter (med annan man), 1st sambo, 1st bonusson. Jag jobbar i en verkstad inom industrin. Har på senare tid fått bekräftat C-PTSD samt HSP.

En tanke på “Kan inte somna fast dödstrött

  1. Vet hur det är med att leva med en timmerman🙊 tröttsamt i dubbel bemärkelse. Läste förcetyctag sen en artikel att ett par hade tagit steget att ha helt separata sovrum. Inte bara extrasäng i gästrummet man tar tillflykt när man inte står ut, utan egna sovrum. Det räddade deras äktenskap. Man menar att den som alltid får gå ifrån egna sängen blir less på att hela tiden dels vakna dels aldrig få sova i det som känns som trygghet och sen slippa bli irriterad att alltid få ifrån
    🌹🌹🌹

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: