Ångestfylld Måndag

Jag bara skriver rätt ut. Hade sån ångest igår kväll och natt att det var svårt att sova. Jag trodde ju ett tag att det min sista dag. Det var nåt liknande men dock inte lika farligt när jag vaknade 5:30 idag. Sen på vägen till jobbet kände jag hur det accelererade. Klockan 8 ringde jag Närhälsan. Pratade med sköterska och samtidigt som vi pratar så får jag en panikångest attack mitt i samtalet när hon ställer frågor och jag hyperventilerar, gömmer mig i ett pallstallage på lagret på jobbet, och försöker svara i bästa förmåga. Hon bokade in mig på läkarbesök kl.10:15 samma dag. Passar ju bra då jag slutar jobbet 9. Direkt straxt efter kl.9 skulle företagets VD hålla information för alla anställda så jag stannade kvar och lyssnade. Tur var väl det för när jag väl kom fram till entrén till Närhälsan då stod en värd där och släppte inte in fler än att det fanns max 8 personer i väntrummet, så man fick vackert stå ute och frysa. Jag hade ingen ytterjacka, bara en sån hoodietröja med blixtlås utan huva, min jobbtjocktröja. Fasiken vad kallt det var, 0 grader. Stod och huttrade i 10 minuter innan jag fick komma in. Jag fick vänta ytterligare 10 minuter i väntrummet och tina upp innan det blev min tur. Natalie, min läkare för denna gång, tog sig tid för mig, kändes ovanligt. Massa frågor och jag grät nästan hela tiden. För att dra korta versionen så fick jag ta massa blodprover, kollat puls, blodtrycket och fick göra en ekg. Blodtryck och ekg såg bra ut men blodprover tar några dagar att få svar på. Jag ska få ett brevsvar. Hon förstod att jag kämpar med en depression och frågade lite om det , jag sa att dom får gärna kolla i min journal från VUP, där jag inte längre får gå, och det finns hur mycket som helst där. Hon frågade om jag ville att hon ska lyfta mig på Närhälsans interna konferens och diskutera om jag kan få terapi hos dom. Jag fick recept på ångestdämpande också som jag hämtade direkt efter besöket. När jag sen kom hem efter två timmar på Närhälsan och apoteket så åt jag snabbt nåt enkelt och tvärsomnade i soffan. I över två timmar. Mörbultad. Mörbultad även när jag vaknade. Ikväll ska jag ta tablett och SOVA utan bankande hjärta. Hoppas det fungerar.

Publicerad av Solevik

Stockholmare från Solna som flyttat till ett litet samhälle utanför Borås. 1st dotter (med annan man), 1st sambo, 1st bonusson. Jag jobbar i en verkstad inom industrin. Har på senare tid fått bekräftat C-PTSD samt HSP.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: